Egészség

Arra ébredt a kórházban, hogy levágták a lábát

Folyamatosan álltak le a 64 éves nő szervei, ezért kellett csonkolni a végtagját.

Tüdőbetegsége után a kórházban kapott többször is fertőzést a 64 éves Judit, akinek végül amputálni kellett a lábát – számolt be a Tények.

A budapesti nő elmondása szerint a szervezete nagyon legyengült a gyulladások miatt, akkor átmosták a tüdejét, ki is mutattak egy bacilust nála, majd később kettétört a combcsontja, akkor pedig egy húsevő baktérium miatt halt meg kis híján. Szeptikus sokkot kapott, leálltak a szervei, azonnal csonkolni kellett a lábát. Mire felébredt a kórházban, már csípőből levágták a végtagját.

A kórházban, ahol a nőt ellátták, azt mondták, belső protokoll alapján vizsgálnak ki minden esetet, mindent megtesznek a betegek megmentése érdekében.

Egy igazságügyi orvosi szakértő szerint a húsevő baktériumot bárhol el lehet kapni. Mindig nagyon nehéz annak a bizonyítása, hogy valóban egy ilyen fertőzés a kórházban történt vagy sem – tette hozzá.

Judit panasszal nem élt a  kórházi fertőzések miatt, egyedül azt szeretné, ha megfelelő rehabilitációt kaphatna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top