Egészség

Íme az eszköz, amely segít legyőzni az utazási betegséget

Egy egészen bizarr eszközzel rukkolt elő az egyik autógyártó, hogy könnyebben leküzdjék a rosszullétet azok, akik a hosszú autóutakat rendszerint megszenvedik.

Tudjátok, van az a szörnyű, szédüléssel és hányingerrel egybekötött állapot, ami egy csomó emberre rátör, ha például a menetiránynak háttal ül a buszon, vagy ha mondjuk a kocsi hátsó ülésén ülve olvas.

Ezt tudományos szaknyelven kinetózisnak nevezik, és a Citroën most egy olyan – lássuk be, már-már valószínűtlenül bizarr – eszközt fejlesztett ki, melynek segítségével állítólag jó eséllyel leküzdhető. A Seetroen névre keresztelt tárgy egy szemüvegre hasonlít, üveg azonban nincs benne. Viszont a műanyag keretben mozgó folyadék segítségével helyre tudja állítani a horizontot, ezáltal feloldja az érzékszerveinktől érkező, egymásnak ellentmondó információkat, ami a rosszullétet okozza.

A 99 euróért kapható eszköz állítólag a kinetózissal küzdők 95 százalékánál működik, és nem is kell végig az utazás alatt hordani, elég csupán 10-12 percig, és máris segít. Itt egy videó is róla:

Forrás: Die Welt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top