Egészség

Nem műtötték meg, szétrepedt a hasi aortája

Családja gyanúja szerint orvosi mulasztás miatt halhatott meg egy budapesti férfi.

Szétrepedt a hasi aortája, ezért meghalt egy 59 éves budapesti férfi, egy a lovassportban népszerű hajtó és futtató két évvel ezelőtt. A család szerint orvosi mulasztás vezetett a férfi halálához, mivel már korábban felismerték nála a verőér-tágulatot, mégsem kapta meg a megfelelő kezelést, csak fizikoterápiát – derült ki a TV2 riportjából.

A csatornának a meghalt férfi fia elárulta: két-három alkalommal is szó volt róla, hogy összehívnak egy orvosi konzíliumot apja betegsége miatt, ám erre végül nem került sor, pedig apja fájdalmai egyre csak erősödtek.

A férfi éppen otthon volt, amikor szétrepedt a verőere. A sürgősségin 3 órát kellett várnia, mire ellátták, ám ekkor is csak egy CT-felvételt készítettek. Ekkor a hasürege már tele volt vérrel. A férfi a vérveszteség miatt végül sokkot kapott. Ekkor átszállították egy másik kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Egy hetet töltött az intenzíven, onnan pedig az érsebészetre került – fia szerint helyhiány miatt –, ahol elkapott egy fertőzést, és visszakerült az intenzívre. Végül ott halt meg.

Dr. Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő szerint a hasi aorta tágulata azonnali beavatkozást igényel, a férfit tehát csak műtéttel tudták volna meggyógyítani. Az ügy jelenleg nyomozati szakaszban van, a család egy orvosszakértői véleményre vár, ezután jogi útra terelik az ügyet.

A TV2 riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top