Egészség

22 kilós cisztát operáltak ki egy nő petefészkéből

Még az orvosok sem találkoztak akkora cisztával, amekkora a 30 éves nő petefészkében fejlődött ki.

Kayla Rahn, egy 30 éves alabamai nő hónapok óta panaszkodott hasi fájdalmakra és megmagyarázhatatlan hízásra, az orvosok mégis elintézték annyival, jobban érezné magát, ha fogyna egy kicsit.

A fiatal nő azonban hiába próbálkozott fogyókúrával, a súlya egyre csak gyarapodott. Sokan kérdezgették tőle, nem vár-e babát, amitől csak még frusztráltabb lett. „Úgy néztem ki, mint aki 9 hónapos terhes, egy nap pedig megkérdezték, ikreim lesznek-e” – meséli Kayla, akit végül az édesanyja vitt be a sürgősségire egy roham után. Itt derült ki először, mi áll a nő panaszainak hátterében: egy akkora petefészekciszta, amekkorát még nem látott az orvostudomány. 

A 22 kilós ciszta mérete az orvosokat is sokkolta, a Kaylát operáló dr. Gregory Jones azt mondja, sosem találkozott még hasonló esettel. Végül a cisztát szerencsésen sikerült eltávolítani, és Kayla is jobban érzi magát.

upi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top