Egészség

Átfúrták a koponyáját orrsövényműtét közben

Eleinte egyszerű balesetnek titulálták a történteket az orvosok. A férfi eddig vizsgálatról vizsgálatra járt, hogy valaki kijavítsa a műhibát, de hiába.

Átfúrták a koponyacsontját tévedésből egy horgosi férfinak, ezt egy CT-felvétel is kimutatta – számolt be a Tények. Két év szenvedés után most elvégezhetik rajta a korrekciós műtétet.

Zoltán orrpolippal és orrsövényferdüléssel került be a szegedi klinikára, de a műtét nagyon rosszul sikerült, ezt mondja legalábbis. Állítja, hogy az orvos az operáció közben a lézerkéssel lyukat ütött a bal szeménél a koponyacsontjába, de akkor még nem mondták meg neki, hogy mekkora baj történt.

Nagyon kellemetlen tünetei lettek ezután: elmondása szerint a gerincvelő és az agyvíz folyik lefelé. Zoltánnak napi szinten kell a kellemetlen folyadékot eltávolítani a torkából, ami – ha nem kezeli megfelelően – beszárad. Legalább 1 órába telik, mire eltávolítja onnan a lerakódást.

Eddig vizsgálatról vizsgálatra járt, hogy valaki kijavítsa a műhibát, de hiába. Most azonban egy bizonyító erejű CT-felvétel készült, amin jól látszik Zoltán szerint a lézerkés okozta bemélyedés. Mivel a férfi Szerbiában él, több mint 100 ezer forintot kellett hogy fizessen az elrontott műtétért. Ügyvédet is fogadott már.

A szegedi klinika betegjogokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top