Egészség

Veseátültetésre várt a légiutas-kísérő, de alaposan meglepődött, ki jelentkezett donornak

A légiutas-kísérő a Facebookon keresett donort a transzplantációhoz, de álmában sem gondolta volna, milyen gyorsan és milyen közelről érkezik a segítség.

Jair Ripoll, a United Airlines légiutas-kísérője tíz éve küzdött vesebetegségével, amikor közölték vele, hogy veseátültetésre van szüksége. Amikor barátai megtudták, milyen beavatkozás előtt áll, azt javasolták, tegye ki a Facebookra, hogy donort keres.

Soha nem tudhatod, hol járnak az angyalaid

– bátorították a barátjukat.

Ripoll arra nem gondolt, hogy éppen az egyik kollégája, egy másik légiutas-kísérő fogja megmenteni az életét. Közzétette a bejegyzését a közösségi oldalon, és Steven Lepin másodpercek múlva válaszolt, hogy vállalja a donor szerepét, és menjenek el a vizsgálatra, amelyen kiderül, alkalmas-e a műtétre.

Ő volt az első jelentkező, és nem igazán bíztak abban, hogy megfelel donornak. Ám meglepetésükre tökéletes eredményt adott a vizsgálat, így a felajánlásnak orvosi szempontból sem volt akadálya.

Megbeszélték, hogy a szervét felajánló Lepin bármikor visszavonhatja a döntését, ám ez nem történt meg, kollégája megkapta az egyik veséjét. Nem is kerülhetett volna sor jobb időben a transzplantációra, Ripoll állapota ugyanis éppen rosszabbra fordult.

Az átültetés után a férfi megható szavakkal köszönte meg kollégája segítségét:

Már nem csak az köt össze minket, hogy egy helyen dolgozunk, egy család lettünk. Ez már a barátságnál is több, olyan, mintha testvérek lennénk.

A veséjét felajánló Lepin megható természetességgel beszélt a segítségéről. Azt mondta, örült, hogy alkalmas volt donornak, és segíthetett, mert ezzel napsütést hozott valaki életébe, és ez volt a legjobb ajándék, amit adhatott neki. Azóta mind a ketten jól vannak, és újra munkába álltak.

(ABC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top