Egészség

Sosem használt naptejet, bőrrákos lett a 28 éves anyuka

Imádott napozni, de sosem kente be magát naptejjel a fiatal nő, ennek meg is lett az eredménye.

Leeanne Prentise most mások figyelmét szeretné felhívni saját példájával arra, mennyire is fontos a megfelelő napvédelem. A nőnél 2016-ban diagnosztizáltak bőrrákot, miután észrevette, hogy az egyik anyajegye elszíneződött.

Az elváltozást azonnal meg kellett műteni, és bár szerencsére időben elkapták, de Leeanne szörnyű árat fizetett a sok napozásért és szoláriumban töltött időért cserébe.

Forrás: SWNS

„A barnulás iránti függőségem meg is ölhetett volna akár. Sosem kentem magam fényvédővel vagy naptejjel, csak barnító olajjal, és imádtam a legforróbb hónapokban süttetni magam a tűző napon, akár egész álló nap. Ma el sem tudom képzelni, hogyan lehettem ennyire felelőtlen és ostoba. Két évvel ezelőtt épp a kertemben sütkéreztem, amikor észrevettem a lábamon a fura elváltozást. Úgy nézett ki, mint egy elsebesedett heg, ami több színben pompázott. Gondoltam, elmegyek vele a háziorvoshoz, biztos, ami biztos.”

Másnap Leeanne telefonhívást kapott a kórházból, hogy menjen be biopsziára. Amikor az orvosa közölte, hogy bőrrákja volt, teljesen kétségbeesett. Megijedt, hogy mi történik, ha a rák továbbterjed. Azonnal megműtötték, néhány hét múlva pedig megtudta, hogy a daganat nem terjedt tovább.

A nőnek egy éven keresztül kontrollra kellett járnia. Azóta Leeanne rendszeresen keni magát fényvédővel, és egy életre elment a kedve a napozástól.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top