Egészség

Elképesztően lefogyott a világ legkövérebb tinédzsere

A 14 éves fiún gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre, ennek köszönhetően rövid idő alatt súlyának több mint egynegyedétől szabadult meg.

Az indiai Mihir Jain még csak 14 éves, de a súlya elérte a 235 kilogrammot, valószínűleg ő volt a világ legkövérebb tinédzsere. Áprilisban azonban gyomorbypass-műtétet hajtottak végre rajta, azóta pedig több mint 60 kilótól szabadult meg.

A fiú így már normálisan tud lélegezni, és segítség nélkül tud járni. Azt mondta, csodálatosan érzi magát, korábban ugyanis dühös és agresszív volt.

Nem tudtam mindennapi dolgokat egyedül megcsinálni, de mindig azt mondtam magamnak: ne aggódj, egy napon majd sikerülni fog. Ez a nap most jött el.

Mihir normál súllyal, 2400 grammal született, de már ötéves korában 76 kilót nyomott. Az orvosok már ekkor figyelmeztették a szüleit, hogy műtétre van szüksége a fiúnak, ám fiatal kora miatt ekkor még csak gyógyszereket kapott.

Mivel már akkor is szinte csak zsiradékban sült ételeket és szénsavas üdítőket fogyasztott, a súlya tovább gyarapodott. Már 2013-ban a műtétről egyeztettek a szülei az orvosokkal, de a fiú annyira nehéz volt, hogy nem tudták kivinni a házból.

Cukorbetegségben, magas vérnyomásban szenvedett, és légzési nehézségei voltak. A műtét előtt magas fehérjetartalmú diétára fogták a tinédzsert, és az operáció után is nagyon oda kell figyelni az étkezésére, valamint többet is sétál.

Miután rengeteg kilótól megszabadult, Mihir most azt mondja: nem is tudja már, mikor érezte, hogy optimistán tekint a jövőbe.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top