Egészség

Szolnoki mentőbaleset: műtétsorozaton esett át a mentőápoló

Balesetet szenvedett Szolnok közelében szerdán egy mentő, utasa és sofőrje is életét vesztette még a helyszínen. A mentőautó egy busznak csapódott, a rajta utazók közül ketten sérültek meg súlyosan.

Szörnyű tragédia történt szerda délután Szolnok közelében: egy mentőautó a vizes aszfalton megcsúszott és egy utasokkal teli busznak csapódott. Az ütközésben a buszon utazók közül ketten súlyosan megsérültek, míg a mentőautóban ketten vesztették életüket: a sofőr és a beteg, aki épp fuldoklott.

„Nemrégiben született meg második gyermeke. A cég egyik legjobb embere. Nagyon megviselték a történtek” – mondta a Blikknek a buszsofőrről a cég egyik munkatársa, akinek a buszon ülő utasok az életüket köszönhetik, mert idejében elrántotta a kormányt.

Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én – MTI Fotó: Mészáros János

A Szolnoknál balesetező mentőben egy nőt, Magdolnát szállították az Országos Mentőszolgálat munkatársai, akinek légzési nehézségei voltak. Gyerekei, amikor már órák óta nem hallottak édesanyjuk felől, akkor telefonáltak a kórházba.  

„Három óra alatt sem ért volna be vele a mentő? Ezt kérdezgettük egymástól. Ezután telefonáltunk a kórházba. Hangzavart hallottunk a háttérből. Most már tudjuk, hogy a buszon utazókat vizsgálták éppen” – mesélte a lapnak István, az elhunyt asszony fia, aki végül a rendőröktől tudta meg, hogy édesanyja meghalt.

A mentőben utazó ápoló is súlyos sérülést szenvedett, rajta több műtétet hajtottak végre az elmúlt napokban.

„Összetett orvosi csapat dolgozik a kolléga felépülésén: reggel 9 óta folyamatosan műtik, egyszerre többféle beavatkozást hajtanak végre rajta. Koponyasérüléseket szenvedett, de egész testén vannak sebesülései és belső sérülései is” – magyarázta dr. Muzsay Ildikó, a Honvédkórház orvos-igazgatóhelyettese.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top