Egészség

Kiakadt a terhes nő, mert nem adták át neki a helyet a vonaton

Megosztja az internetet.

Egy angol kismama érdekes posztban tette közzé élményeit, melyeket utazás közben szerzett. A „MindTheGap6” nevű Mumsnet-felhasználó leírta, hogy mi történik egy terhes nővel egy angol vonaton, ha a körülmények miatt nincs foglalt helye.

A kismama leírta, hogy mivel az első vonata késve érkezett, ő lekéste a csatlakozást – amire helyjegyet váltott, így csak az eggyel későbbi vonatra tudott felszállni, ahol viszont már érkezési sorrendben beteltek az ülőhelyek.

Amikor kérte a kalauzokat, hogy hadd üljön le az első osztályra, azok ezt nem engedték meg – annak ellenére, hogy a kocsi teljesen üres volt, és a Virgin Trains szabályzata kimondja, hogy a kismamák a sima helyjegy megváltásával térítésmentesen utazhatnak az első osztályon.

Fotó: Pexels.

Így az öt hónapos terhes nő kénytelen volt Londonig álldogálni, mert jó ideig senki nem adta át neki a helyet. Végül aztán egy kedves hölgy, látva, hogy az anyuka milyen bizonytalanul áll a lábán, és hogy egy hirtelen fékezésnél majdnem elesett, átadta neki a helyet.

Az anyuka az internet népét kérdezte, hogy gyalázatos-e, hogy nem adták át a helyet, vagy ez van, meg kell szokni. Érdekes módon a kérdés megosztotta a kommentelőket.

Volt, aki egyetértett: valakinek át kellett volna adnia a helyét, vagy magának a kismamának kellett volna kérnie, hogy adják át, mások azonban úgy gondolták, hogy nem lehet egy vasúttársaságtól elvárni, hogy az összes terhes nőt, fogyatékkal élőt, kisgyermekest „csak úgy” beengedjék az első osztályra, az utasoknak pedig nem kötelességük átadni a helyüket.

Maga a Virgin vasúti társaság elnézést kért az anyukától, és nem értik, hogy a vonaton utazó dolgozóik miért nem követték a szabályzatot, amely szerint járt volna neki az elsőbbségi hely.

(via Daily Mail)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top