Egészség

Fogyókúrára fogták a túlsúlyos sünt

Ahhoz, hogy legyen esélye a túlélésre a szabadban, előbb le kell fogynia.

Egy skót állatbarát tavaly ősztől menedéket adott egy sünnek, mely túl gyenge és vékonyka volt ahhoz, hogy önállóan átvészelje a telet. Az állat, mely az Arbuckle nevet kapta, annyira jól érezte magát a férfinál, hogy tavasszal hiába engedte szabadon, nem akart elmenni. A férfi a New Arc állatvédő szervezettől kért segítséget, ott hamar rá is jöttek a sün maradásának okára: Arbuckle igencsak túlsúlyos

A sün a mérlegeléskor 2,335 kilót nyomott, ami négyszerese egy átlagos fajtársa testsúlyának. Arbuckle ezzel a legkövérebb sün, melyet valaha regisztráltak Skóciában, de elképzelhető, hogy világszinten is.

A súlya miatt nehezen jár, és nem is képes rendesen összegömbölyödni, így jelen állapotában nem lenne esélye a túlélésre a szabadban. Az állatvédők fogyókúrára fogták: szigorú étrend szerint táplálják, és a mozgásra is rábírják. Remélik, hogy a belső szervei és a csontozata nem károsodtak a jelentős túlsúly következtében.

UPI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top