Egészség

Utcára tették családjával az agydaganattal küzdő Ildikót

Ildikónak agydaganata van, jelenleg az utcán él hetvenéves édesanyjával és 29 éves lányával, mert kitették őket az albérletből, ahol vannak. Két macskájukkal együtt sehol sem találnak lakást, így lassan azokból a romokból sem marad semmi, ami korábbi életükből maradt.

Ildikó és családja már hetek óta az utcán él, amióta kitették őket budapesti albérletükből. A 49 éves nő és családja kálváriája akkor kezdődött, amikor testvére rákos lett. A család mindenét pénzzé tette, hogy segíthessenek a férfin, de a betegség erősebb volt.

2011-ben meghalt Ildikó édesapja és férje is, így hetvenéves édesanyjával és 29 éves lányával egyedül, kereset nélkül maradtak. A takaros, kőbányai házukra felvett jelzáloghitel bedőlt, az ingatlant pedig elárverezte a bank.

A három nő ekkor még talált magának albérletet, de közben kiderült: Ildikó agydaganattal küzd, ami megzavarta a hormonrendszerét: erősen vérzik és folyik a teje. Június 20-án kellett volna kórházba feküdnie, a lakásuk tulajdonosa azonban pár nappal előtte az utcára tette őket.

„Egy raktárba pakoltuk a holmijainkat, mi pedig az Örs vezér tér környékén, a bokrok alatt aludtunk két héten át. Értékfeldolgozóként dolgoztam egy cégnél, a harmadik hajléktalanként töltött nap után tudatták velem: akkor jöjjek legközelebb dolgozni, ha meg tudok fürödni” – mesélte Ildikó a Blikknek.

Az elmúlt hetek nagy esőzései alatt egy Budakeszin élő asszony szánta meg őket, és fogadta be a csonka családot pár napra, de hamarosan innen is el kell menniük. „Kiszolgáltatottak vagyunk. A pénzünk elfogyott, néha egy csomag kekszet eszünk – mondta Margó, a nagymama. – Van nyugdíjam, a lányom és az unokám pedig dolgozna. Már csak egy fedél kell a fejünk fölé, mert én az utcára nem megyek vissza.”

Ildikóék ügyét felkarolta egy hajléktalanokat segítő alapítvány, akár a kaucióba és az első havi bérleti díjba is beszállna, de a három nő nem talál albérletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top