Egészség

Visszatérhet csapatához a 11-szer újraélesztett labdarúgó

Gyógyultnak nyilvánították orvosai Duhaj Ádám U19-es focistát, akit tizenegyszer kellett újraéleszteni, miután egy focimeccsen összeesett, és leállt a szíve. Az ifjú sportoló hamarosan a pályára is visszatérhet.

Az FC Dabasban futballozó Duhaj Ádám 2018 januárjában esett össze egy focimeccsen, miután leállt a szíve. Az U19-es labdarúgót edzői, egy kakucsi játékos, valamint egy szolgálaton kívüli orvos próbálták újraéleszteni, majd ezt tette a rohamkocsi mentőorvosa is, de a klinikai halálból végül a városmajori klinikán hozták vissza.

Duhaj Ádámot összesen tizenegyszer kellett újraéleszteni, utána dr. Merkely Béla professzor vezetésével életmentő műtétet hajtottak végre rajta – emlékeztet a Nemzeti Sport annak kapcsán, hogy a fiatal focistát orvosai gyógyulnak nyilvánították.

A sportoló a lapnak elmondta, három hétig ápolták aztán a kórházban, azóta pedig átesett egy MR- és egy CT-vizsgálaton. Mindkettő eredménye megnyugtató volt.

„Merkely professzor úr és az orvostársai is gyógyultnak nyilvánítottak, és azt mondták, hogy türelemmel, lépésről lépésre haladva jussak el az első »rendes« edzéseimig, s ha már formába lendültem, jöhet a visszatérésemet jelentő mérkőzésem is” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Duhaj Ádám, akinek célja, hogy stabil NB III-as labdarúgó legyen, de akár az NB II-ben is kipróbálná magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top