Egészség

Nyomtatott implantátummal mentették meg a magyar focista életét

A halántékát kellett pótolni, miután szilánkosra tört egy mérkőzésen.

3D-s technológiával készített implantátummal pótolták egy győri focista halántékcsontját Budapesten. A 30 éves Koszó Balázs, a Győr NB II-es labdarúgócsapatának hátvédje még márciusban sérült meg egy focimeccsen, amikor összeütközött az ellenfél egyik játékosával. A balesetben a halántékcsontja szilánkosra törött, és vérzéssel járó koponyasérülést szenvedett, ezért még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta – írja a Blikk.

A napokban aztán a budapesti Országos Idegtudományi Intézeten ismét megműtötték a focistát: most ültették be a csonterősségű, 3D-s nyomtatással készített implantátumot. Koszó Balázs a hírek szerint remekül érzi magát, és máris a visszatérését tervezi: az egyéni edzéseket hamarosan el is kezdheti.

A héten kell mennem varratszedésre, és utána elkezdhetem az edzéseket. A pályára lépésről még korai beszélni, de reményeim szerint szeptemberben már a csapat rendelkezésére állok majd

– mondta Koszó a Blikknek. A focistának, eleinte legalábbis, biztosan olyan fejvédőt kell majd használnia, amilyet a rögbisek is használnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top