Egészség

A sürgősségi padlóján látták el 5 és fél óra várakozás után

Öt és fél órát várt.

A 32 éves Sophie Brown 11 nappal egy transzatlanti repülőút után a bedagadt lábai és az ezt kísérő mellkasi fájdalom miatt fordult orvoshoz – ezek a mélyvénás trombózis tünetei lehetnek, amit a hosszú ideig tartó ülés okoz, és akár halálhoz is vezethet.

Amikor Sophie és férje fél öt körül megérkezett a Basildon Egyetemi Kórházba, a nő vérnyomása az egekben volt, és hamarosan szédülni és izzadni kezdett. Ekkor vett elő a táskájából egy takarót, és attól való félelmében, hogy elájul, és beveri a fejét, inkább a padlóra kuporodott. Összesen öt és fél órán keresztül várt így, amikor az egyik ápolónő kitolt neki egy eszközt, amely folyamatosan mérte a vérnyomását. Az eredmények láttán azonnal behívták.

Fotó: Pexels

A férj elmondása szerint az ágyhiány miatt egy nyolcvanéves bácsit is a folyosón, mindenki előtt vizsgáltak meg.

A kórház szóvivője közleményben reagált Sophie Brown kálváriájára: „Sajnáljuk, ha Mrs. Brown nem volt megelégedve az ellátásával, és kérjük, hogy keresse ügyfélszolgálatunkat. Az orvosok az egészségügyi szükségletek alapján osztják ki az ágyakat.”

Az elmúlt harminc évben kevesebb mint felére csökkent a kórházi ágyak száma Nagy-Britanniában, miközben a betegek száma nőtt.

(via Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top