Egészség

Első munkanapján mentett életet

Mentőhelikopterrel vitték kórházba azt a 60 év körüli nőt, aki majdnem belefulladt a Velencei-tóba. Az egyik vízimentőnek pont az első munkanapján történt a baleset.

Újra kellett éleszteni egy idős nőt Agárdon. Egy ismerősével strandolt. Miután bement a Velencei-tóba, 10 perc elteltével a partról azt vették észre, hogy arccal lefelé fekszik a vízen. Valószínűleg úszás közben hirtelen rosszul lett. Az egyik strandoló húzta ki a vízből – számolt be a Tények.

Az idős nőt a vízimentők hosszú percekig próbálták újraéleszteni. Ráadásul egyikük, egy fiatal lány éppen az első munkanapját töltötte a tóparton. A vízimentők egyből érezték, hogy az asszonynak nincs szívverése, illetve hogy a légzése sincs rendben. Közben már kihívták a mentőket, ők viszonylag gyorsan ki is értek a strandra. Igaz, először rossz címre mentek, mert félreértették.

Az újraélesztés sikeres volt, miután stabilizálták az állapotát, a nőt betették a mentőhelikopterbe, és a székesfehérvári kórházba vitték.

Még nem tudni, mitől lett rosszul a vízben az idős asszony, de a szakemberek szerint nyáron gyakori a vízpartokon a szívleállás, miután az ember a nagy melegből a vízbe megy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top