Egészség

Három gyerek lett rosszul a meggylikőrből kievett gyümölcs miatt

Állami gondozásba került hat testvér, miután hárman alkoholmérgezést szenvedtek azután, hogy kiették a meggyet a házi meggylikőrből. A román rendőrség hivatalból indított eljárást a szülők ellen.

Mind a hat gyermekét elvette szüleitől a román gyermekvédelmi igazgatóság, miután hárman alkoholmérgezés miatt kórházba kerültek. Az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta a mentőszolgálat, hogy a Voineşti településről származó testvérek közül hárman – egy 3, egy 4 és egy 8 éves – szerda este kerültek a bârladi kórházba alkoholmérgezéssel. A 8 éves kislányt az utcán, összeesve találták meg, később a család ismét kihívta a mentőket, mert még két gyermek rosszul lett.

Az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint a gyerekek alkoholmérgezését az okozta, hogy kicsipegették a meggyet a házi meggylikőrből. Az eset után a megyei gyermekvédelmi igazgatóság mind a hat testvért kiemelte a családból, és állami gondozásba helyezte.

A rendőrség hivatalból eljárást indított a szülők esetleges vétkességének megállapítására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top