nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Több mint 450 beteget ölhetett meg egy angol orvos

Több mint 450 beteget ölhetett meg egy angol orvos

Fájdalomcsillapítókkal adagolta túl a betegeket.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Több mint 450 beteg haláláért lehet felelős az az angliai orvos, aki a Gosport War Memorial kórházban 1989 és 2000 között szisztematikusan túladagolta az opioid fájdalomcsillapítókat. Dr. Jane Barton egészen pontosan 456 beteg haláláért lehet felelős, további 200 ember életét pedig „jelentősen” megrövidíthette – írja a BBC.

A hírek szerint a kórházban dolgozók tudtak róla, hogy a doktornő ok nélkül írja fel a nagy dózisú fájdalomcsillapítókat, mégsem tettek semmit. Az elmúlt három évtized során többször is felmerült a gyanú a nővel szemben, ám a hatóságok rendre kudarcot vallottak az ügy kivizsgálásában. Bartont végül 2010-ben sikerült elmarasztalni: ekkor kimondták, hogy 12 ember haláláért lehet felelős gondatlanság miatt, ám ekkor sem bocsátották el, csak eltiltották az injekciózható fájdalomcsillapítók felírásától.

A gyászoló családok kezdeményezésére 2014-ben létrehoztak egy független testületet, amely végül megállapította, hogy Barton ennél sokkal több ember haláláért lehet felelős. Most új nyomozásra lesz szükség ahhoz, hogy megállapíthassák az orvos bűnösségét.

Megosztás Facebookon