Egészség

Egyre drágábbak a vizsgálatok a magánrendelőkben

A munkaerőhiány a magánrendeléseket is érinti, csak magasabb fizetésért találnak orvost. Ráadásul egyre több szakemberre van szükség, mert évről évre többen hajlandóak fizetnek a vizsgálatokért.

Egyre többen mennek magánorvoshoz, de ez egyre többe kerül. Az Union Biztosító felmérése szerint két év alatt 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magyarországi magánrendelőkben – számolt be az RTL Klub.

Egy egyszerű első konzultáció akár 20-25 ezer forintba is kerülhet. A drágulás egyik oka, hogy a lakásokon kialakított rendelők helyett a forgalom a komolyabb diagnosztikai centrumok felé terelődik.

A másik ok, hogy a szakemberhiány a magánrendelőket is érinti, ezért csak magas fizetésért találnak orvost. Ráadásul egyre több szakemberre van szükség, mert egyre többen inkább fizetnek a vizsgálatokért ahelyett, hogy hónapokig várjanak az állami rendszerben. És már nem csak a jómódúak döntenek így.

Becslések szerint a családok évente 50-100 ezer forintot költenek magánorvosokra, főleg fogorvosra, MR-, CT-, labor- és röntgenvizsgálatokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top