nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Vegyszerszagú, zavaros Jana márkájú üdítőket hívnak vissza

Vegyszerszagú, zavaros Jana márkájú üdítőket hívnak vissza

Visszahívják a boltokból a Jana eper- és guavaízű üdítőitalait, mert a fogyasztók apró darabkákat láttak úszkálni az ízesített vízben, amelynek vegyszerszaga is volt.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper- és guavaízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

Forrás: fonyódi ásványvíz

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott; a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőségmegőrzési idejű tételeket.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható zöldszámon (06 80 244 263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

A hatósági eljárás folyamatban van.

Megosztás Facebookon