Egészség

Szülése után alergiássá vált a vízre a fiatal anya

A világon mindössze 35 ember szenved ebben a különleges betegségben.

A 25 éves Cherelle Farrugia szülése után pár hónappal fedezte fel bőrén a kiütéseket. Mivel mindig zuhanyzás után jelentkeztek, először azt hitte, hogy allergiás valamelyik tusfürdőre. Ám amikor kínjában már flakonos vízzel és különböző hőmérsékletű tisztított vizekkel is próbálkozott, a hatás mégis mindig ugyanaz lett, akkor végül feladta, és orvoshoz fordult.

Először nem is akart hinni a fülének, amikor több hónap kivizsgálás után vízallergiát állapítottak meg nála az orvosok. A világon mindössze 35 hivatalosan regisztrált esetről tudnak, akiknél csúnya kiütéseket okoz, ha hosszabb ideig éri víz a bőrüket. Sőt, súlyosabb esetben még vizet sem tudnak inni a betegek, ám szerencsére Cherelle esetében csak külsőleg jelentkeznek az így is éppen eléggé zavaró, zuhanyzás után megjelenő és egy óráig tartó viszkető kiütések. A betegség kialakulásában szerepe lehetett szülés utáni depressziójának is, ezért azonkívül, hogy igyekszik nagyon rövideket zuhanyozni, Cherelle most pszichológiai terápiákra is jár. Más ellenszere egyelőre nincsen a vízallergiának. 

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top