Egészség

Sokkoló videó: ez történik a szíveddel dohányzás közben

Szerencsére egyre több ember tisztában van már a dohányzás tüdőre gyakorolt hatásával, azzal azonban még kevésbé, hogy mekkora puszítást végez a cigaretta az emberi szívben.

Sokkoló videót készített a WHO a Dohányzásmentes Világnapra. Ezen egy cigarettától füstölő, egyre lassabban dobogó szív látható, ahogy próbál megbirkózni a töménytelen füsttel, majd egyszer csak feladja, és megszűnik dobogni.

A szakemberek szerint a felvilágosító kampányoknak és a cigis dobozokon megjelenő figyelmeztetéseknek hála egyre többen tisztában vannak már a dohányzás, illetve a passzív dohányzás veszélyeivel. Elsősorban azzal, hogy tüdőrákot okozhat.

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy tízből egy szívbetegség és ezzel összefüggő halálesetek, illetve a stroke kialakulása is összefüggésbe hozható a dohányzással. Ezért a WHO az idei Dohánymentes Világnapra megjelent ismeretterjesztő videójában most erre a tényre helyezte a hangsúlyt.

(Forrás: Dailystar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top