Egészség

Internetfüggőséget diagnosztizáltak a 15 éves fiúnál

A kamasz fiút annyira beszippantották az internetes szerencsejátékok, hogy már a házból sem ment ki.

A londoni Kendal Parmar volt az első az angliai Országos Egészségügyi Szolgálat (National Health Service) történetében, akit hivatalosan is internetfüggőnek diagnosztizáltak. A 15 éves fiút annyira beszippantotta a számítógépes világ, hogy egy idő után már a házat sem merte elhagyni, végül egy egész évet kénytelen volt kihagyni az iskolában.

„Csendes függőségnek nevezem ezt az állapotot. Ha egy parkban belövöd magad, mindenkit sokkal jobban érdekel, mert megzavarja a társadalmat. Ha részeg volnál, és úgy motoroznál, azzal is mindenki törődne. De senki sem törődik azzal, ha valaki a hálószobájában ül, és ezt csinálja” – mondta el Kendal édesanyja a Telegraphnak. 

Az online játékokban nem árt odafigyelni a valódi pénzes tranzakciókra (Fotó: Tumblr)

Az anya öt éven át harcolt, hogy megkapja az NHS hivatalos elismerését fia állapotáról, hiszen a magánkezelés sokkal drágább lenne. Sokáig próbálkozott, hogy megszakítsa fia függőségét, de semmi sem segített. 

„Már az elején tudtam, hogy addiktív, amikor egyre több időt töltött a szobájában, és elkerülte a valós világot. Minden pillanatban, amikor ébren van, játszani szeretne. Nem létezik számára a külvilág.”

A tavalyi év végén az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az internetes játékot mentális zavarnak minősítette. Úgy tartják, hogy az Egyesült Királyságban több ezer ember szenved hasonló problémától, a legújabb tanulmányok pedig azt mutatják, hogy a serdülők négy százaléka függ klinikailag a veszélytől.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top