Egészség

Önszántából távolíttatta el a melleit a fiatal lány, miután 9 rokona is mellrákos lett

Miután végignézte, hogyan küzdenek rokonai a rákkal, a 25 éves Esther úgy döntött, ő köszöni, nem kér a betegségből.

A Lancashire-ben élő Esther Taylor családjában már az számított kirívónak, ha egy családi összejövetelen senki nem jelenti be: rákos. A csecsemő- és gyermekápolóként dolgozó lánynak 9 rokonát diagnosztizálták valamilyen típusú rákkal, és volt, aki nem is élte túl a küzdelmet. Esther édesanyja is megküzdött a mellrákkal, a lánynak pedig már évekkel ezelőtt jelezték az orvosok, hogy egy génmutáció miatt fokozott kockázattal alakulhat ki nála is a betegség.

mellrák masztektómia

Esther ezért kemény döntésre szánta el magát: 24 évesen elhatározta, eltávolíttatja mindkét mellét, hogy ezzel csökkentse a rák kialakulásának esélyét. A dupla masztektómia nagyon megviselte, de pozitívan áll a jövőhöz: azt mondja, ha ennyi kell hozzá, hogy komolyan csökkenjen a betegség veszélye, akkor nem kérdés, hogy megérte.

mellrák masztektómia

A lány most azon gondolkozik, hogy egy hiszterektómiai műtétnek is aláveti magát, hogy a méhrák se fenyegesse egészségét, és teljesen felszabadult életet élhessen.

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top