Egészség

Rutinműtétre ment az ópályi nő, kilyukadt gyomorral halt meg

Karácsony előtt pár nappal került kórházba egy ópályi nő. Vastagbélpolipot találtak nála, a rutinműtét viszont olyan súlyos szövődményekkel járt, hogy a nő meghalt. A rokonok szerint a kórházban hibáztak.

Szenteste előtt néhány nappal távolították el a vastagbélpolipot Mária szervezetéből. Az állapota nem javult, nemsokára kiderült, hogy leállt a veséje, majd az is, hogy kilyukadt a gyomra. Újabb műtétek következtek, ekkor már Nyíregyházán. A nő szeptikus sokkot kapott, és másodszor is kilyukadt a gyomra. Eközben fia szerint az orvosok emberfeletti munkát végeztek, hogy életben tartsák Máriát.

A nő állapota valóban javult, visszahelyezték őt a mátészalkai kórházba. Már a rehabilitációra készült, amikor hirtelen megint romlani kezdett az állapota. Fia az ATV-nek azt mondta, anyja „nem beszélt, nem evett, csak egy pontra meredt, majd elkezdett hányni.” Pár nappal később, április elején a nő meghalt.

Fotó: Getty Images

Hozzátartozói szerint a mátészalkai kórházban kapott Fentanyl fájdalomcsillapító tapasz is felelős a romlásért. Szerintük a tapasz egy legyengült – többször műtött, többszöri hasi katasztrófán átesett – betegnél súlyos következményekkel is járhat. A kórház az alábbi tájékoztatást adta az ATV-nek: „Minden, az Intézményünkhöz benyújtott panaszt az irányadó szabályok szerint vizsgálunk ki. A folyamatban lévő ügyben a vizsgálat lezárultáig nem kívánunk részletekbe bocsátkozni.” A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top