Egészség

Súlyos égési sérüléseket szenvedett a naptejtől a kisfiú

Egész életére sebhelyes maradhat a kisfiú a naptejtől. Pedig a szülei csak a legjobbat akarták.

A walesi Ashley Martin gondos apaként alaposan bekente 50 faktoros naptejjel a kisfiát, az ötéves Oscart, mielőtt az kiment volna játszani. Amint azonban kiderült, a Banana Boat gyermeknaptej súlyos égési sérüléseket okozott a kisfiún.

Két órával később Oscar zokogva jött be a kertből, mondván, hogy ég a bőre, és másnapra 6 centiméter széles hólyagok borították a kisfiú bőrét. Először – gondolván, hogy sima napégés – Ashley aloe verával próbálta nyugtatni a kisfiú bőrét, másnapra azonban a hólyagok kifakadtak, és a sürgősségire kellett menni a gyerekkel: itt közölték, hogy a kisfiúnak elsőfokú égési sérülései vannak, és hogy ez nem napégés, hanem egy kémiai reakció eredménye.

Fotó: Ashley Martin

Emiatt az is lehetséges, hogy Oscar háta és válla élete végéig heges lesz. A kisfiú azóta nem mer kimenni a szabad levegőre, és az eset óta nem is fürödhetett rendesen, csak langyos vízben, érzékeny bőrre kifejlesztett szerekkel.

A Banana Boat márkával kapcsolatban már tavaly is felmerültek ilyen vádak, a cég azonban sajnálkozása mellett csak azt hangsúlyozza, hogy termékei valamennyi szakmai követelménynek megfelelnek.

(via The Sun)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top