Egészség

Egyre több szakember kérdőjelezi meg a szusi egészségességét

A nyers halban élő paraziták veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, ráadásul a szén-monoxiddal való tartósítás sem túl egészséges.

Lehet hogy itt az ideje, visszafogni a szusifogyasztásunkat? Egyre több nyugati országban teszik fel maguknak az emberek ezt a kérdést, miután szakemberek a nyers halban lévő paraziták és baktériumok veszélyeire figyelmeztetnek, illetve a halak tartósításának módját sem tartják túl egészségesnek. 

Ausztráliában különösen népszerűnek számítanak a szusiételek, évi 110 millió nyers halat fogyaszt a lakosság. Ugyanakkor a közelmúltban éppen egy ausztrál halász dokumentálta képekkel, hogy nyolc különböző élő férget talált a szusisnackek egyik alapjául szolgáló, tengerből kifogott óriáshalban. További veszélyforrás, hogy a halakat szén-monoxiddal tartósítják, ami nagy mennyiségben kimondottan káros az emberi szervezetre. Ezzel a gázzal sikerül ugyanis hosszabb távon megőrizni a lazac rózsaszín színét, különben bebarnulnának a húsok. Mindezeket figyelembe véve érdemes tehát megfontolni, de legalábbis mérsékelni a szusifogyasztásunkat.

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top