Egészség

„Ide szívesen járnak a betegek” – így tesztelik a jövő gyógyszereit

Megnéztük, milyen egy olyan rendelő, ahova szívesen mennek a páciensek, ahol nem kell várakozni, és az orvosoknak is mindig van idejük elmondani a betegnek, mit jelentenek a latin szavak a diagnózisban.

Ha azt kérdezték volna tőlem egy hete, hogy szeretnék-e részt venni olyan készítmények vizsgálatában, amiket még nem hívhatnak gyógyszernek, mert nem bizonyított a hatásuk, azt hiszem, egyből nemet mondanék. Mióta ellátogattunk a Synexus Kft. rendelőjébe, gyökeresen megváltozott a véleményem, sőt, már meg is néztem a honlapjukat, hogy van-e épp olyan vizsgálat, ami nekem is jól jöhetne. Pont ilyennek képzelem a legdrágább magánrendelőket. Csak éppen ez teljesen ingyen van, mi több, ha például éhgyomorra kell vizsgálatra menni, készülnek is tízóraival, nehogy éhen maradjon a kedves páciens. Mindeközben olyan forradalmian új készítményekhez lehet hozzájutni, amik csak évek múlva kerülhetnek a patikák polcaira. Videónkban bemutatjuk, milyen orvosként és betegként részt venni bevezetés előtt álló gyógyszerek – pontosabban vizsgálati készítmények – tesztelésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top