Egészség

Kallódik otthon egy lapos monitor? Add a kórháznak!

Akciót indított egy civil a Péterfy Sándor Utcai Kórház elavult monitorai lecserélésére. Azért döntött így, mert látott egy katódcsöves monitort a vérvételen.

Monitorgyűjtésbe kezdett egy férfi a Facebookon, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy a Péterfy Sándor Utcai Kórházban még mindig katódcsöves kijelzőket használnak. A beteg a vérvételi laboratóriumban látta az idős monitort, és megbeszélte a kórházzal, hogy hoz helyette egy modernebbet, vékonyabbat.

A páciens Facebook-posztot is írt nagylelkűségéről, és másokat is arra biztat, hogy ha van  használt, de jó állapotban lévő, nem katódcsöves monitorjuk otthon, adományozzák a kórháznak.

A 24.hu elérte a kórház igazgatóját is, aki  közölte: gépeiket folyamatosan cserélik a rendelkezésre álló pénzeszközök függvényében, aktuálisan hat gép beszerzésére kapott engedélyt, ezeket az eszközöket a laboratóriumban helyezik el. Dr. Sásdi Sándor elmondta, hogy a laboratóriumban az az egy darab katódsugárcsöves monitor található, amely a vérvételi adminisztrációs fülkében dolgozik, de nem minden monitoruk modern lapmonitor. A cserére kerülő 6 gép és monitor mellett a labor még legalább 6 korszerű monitort tudna fogadni.

A kórház több mint 1500 felhasználói számítógéppel rendelkezik, cseréjük folyamatos, de az intézmény lehetőségei elmaradnak a versenyszféra mozgásterétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top