Egészség

Váratlanul lebénult egy hároméves kisfiú Mosonmagyaróváron

Kristóf az egyik éjszaka alig kapott levegőt, azóta pedig nem tudja mozgatni a végtagjait, és lélegezni sem tud önállóan. A család abban reménykedik, hogy engedélyezik a rekeszizom-pacemaker beültetését, így nem lenne szükség a lélegeztetőgépre, és hazavihetnék a kisfiút.

Egy mosonmagyaróvári édesanya arra ébredt, hogy hároméves kisfia, Kristóf nem kap levegőt. Azóta a gyerek nyaktól lefelé bénultan fekszik a kórházban.

Néhány nappal korábban a fiú füle alatti nyirokcsomó begyulladt, kapott rá antibiotikumot, és már úgy volt, hogy mehet vissza a bölcsődébe, amikor este hányt, és belázasodott. Ezért aludt mellette az anyja, Eszter, aki a fulladozásra ébredt – írja a Kisalföld.

A hivatalos diagnózis: gerincvelő-gyulladás. Kristóf nyaktól lefelé nem tudja mozgatni a végtagjait, nem tud önállóan lélegezni sem. Eleinte beszélni sem tudott, most legalább már kommunikál.

A családnak két gyereke van, az ötéves autista Ricsivel az édesapja maradt otthon. Az anya a tavaly novemberi tragédia előtt teljes munkaidőben dolgozott, de Kristóf betegsége óta naponta jár az intenzív osztályra.

Abban reménykednek, hogy engedélyezik a rekeszizom-pacemakert beültetését. Így önállóan tudna lélegezni, és otthon ápolhatnák. Ehhez viszont különleges eszközökre, kórházi ágyra, speciális matracra, autósülésre, babakocsira is szükségük van.

Jól jönne nekik minden segítség, a Kisalföld kiadójának alapítványa 300 ezer forinttal indította a támogatásukat. A felajánlásokat a 11773377-00647012 számlaszámra lehet átutalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top