Egészség

Savval szennyezett üléstől égett le a bőr egy nő lábáról a BKV egyik járatán

Újabb áldozatot szedett egy maró anyaggal átitatott ülés az egyik BKV-buszon. A Fókusz riporterének a combjáról marta le a bőrt az ismeretlen vegyi anyag, a BKK széttárja a karját.

Viktor Brigi, a Fókusz riportere, hétfő délután az 5-ös buszon utazott, és az út végére égési sérüléseket szerzett egy maró anyaggal átitatott üléstől. A Fókuszban elmondta, hogy csak azért ült le, mert a szokásosnál kevesebben utaztak a járaton, de viszonylag gyorsan rájött, hogy hiba volt a helyfoglalás.

„Tapogattam, megszagoltam, nagyon büdös vegyszerszaga volt. Éreztem, hogy konkrétan marja le a combomon a bőrt. Felálltam, próbáltam úgy helyezkedni, hogy ne fájjon, majd később, amikor eljutottam egy fürdőszobába, akkor láttam meg, hogy mekkora sebeket okozott a bőrömön” – mesélte a riporter.

A sebeket, mint ahogy azt egy orvos később megállapította, erős maró hatású szer okozhatta. Az RTL Klub megkeresésére a BKK azt közölte, hogy a szolgáltató csak azért tartozik felelősséggel, ami az ő hibájukból történt, „ha az utasok egymásnak okoznak kárt, azért nem”.

A társaság szerint a jelzett busz üzemképes állapotban gurult ki a garázsból üzemkezdéskor, a buszvezetőnek pedig senki sem jelezte, hogy marna az egyik ülés. Sőt, a BKK átvizsgálta a járatot, és „a jelzésnek megfelelő sérülést, koszolódást a buszon nem találtak”.

Nem ez volt az első savas eset

Tavaly nyáron több hasonló eset is történt Budapesten, az utolsó bejelentés után a rendőrség beazonosított egy embert, aki maró anyagot öntött a busz ülésére. A férfi később feladta magát. Azt megelőzően augusztus 15-én egy nő szerzett égési sérüléseket, amikor az Örs vezér terétől Árpádföld irányába közlekedő 31-es jelzésű járaton helyet foglalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top