Egészség

Segítsetek, hogy a Démétér Ház új szárnya is elkészülhessen!

A Démétér Alapítvány célja, hogy a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulási esélyei növekedjenek. Lehetővé teszik, hogy a kis hősök családjuk állandó közelségében gyógyulhassanak a Szent László kórház területén lévő Démétér Házban, de mivel nagyon sok a beteg gyerek, új szárnyat kezdtek építeni. Ebben pedig ti is segíthettek!

A Swimathon egy négyhetes közösségi adománygyűjtő kampány, egyben egy olyan sokszereplős és jó hangulatú, esemény, amelyet egy uszodában rendeznek meg. A kampányban olyan emberek úsznak és kérik a támogatásodat, akik ebben a közös játékban most egy-egy izgalmas, civil ügy „nagykövetei”. Dr. Kriván Gergely, a Démétér Alapítvány elnöke is úszni fog.

„Mostanra nagy álmunk, a Démétér Ház átépítésének 2. üteme megvalósulni látszik. Halad az építkezés, júniusra befejezzük. 14 családnak tudunk lehetőséget adni arra, hogy a csontvelő-transzplantáció nehéz hónapjai alatt egymás közelében lehessenek, és a távolság ne jelentsen akadályt. A használatba vételhez – akár otthon – berendezésekre, bútorokra, konyhagépekre és még sok másra van szükség. Hát akkor ússzunk érte! Vállalom, hogy 500 ezer forintot gyűjtök össze. Ezért 500 métert úszom, fél óra alatt, ebből 50 m-t gyorsúszásban! Ez utóbbi a vállalás lényege, mert gyorsúszni nem tudok…”

Viszont azt biztosan tudom, hogy 51 csontvelő-transzplantációt végeztünk, hozzánk az ország egész területéről érkeznek a beteg gyerekek, akik akkor tudnak gyorsan gyógyulni, ha velük van az anyukájuk vagy az apukájuk, viszont állandó orvosi megfigyelést is kapnak.  Az eddigi 9 apartmanunk kevés, most újabb 6 készülhet el

– mondta el az NLCafénak  dr. Kriván Gergely, a Démétér Alapítvány elnöke.

Démétér Ház, beteg gyerek, transzpalntáció, adomány

A gyerekek gyógyulását segíti, ha a szüleik mellettük vannak. (fotó:Thinkstock)

Aki úgy érzi, hogy szívesen támogatná az új apartmanok befejezését, ide kattintva tud segíteni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top