Egészség

Sorstársainak gyűjt a stroke-ban lebénult lány

Ashley Macrae csupán 22 éves volt, amikor egy ázsiai buszút során hirtelen stroke-ot kapott, és egy időre lebénult fél oldalára.

Amikor a thaiföldi kórházban megmondták, hogy stroke-ot kaptam, nem akartam elhinni. Azt hittem ez valami olyasmi, ami csak idős emberekkel történik. Én viszont sportoltam, nem dohányoztam, és nem voltam elhízva.

– emlékszik vissza Ashley a szörnyű sokkra, ami 22 évesen érte. 

Kambodzsából Thaiföldre tartott barátaival egy maratoni, 14 órás buszúton. A buszon nem nagyon tudott mozogni, valószínűleg ekkor záródhatott el egy ér a lábában, s ennek következtében nem sokkal később stroke-ot kapott, és bal oldalára időlegesen le is bénult.

Sokáig egy otthonától 6000 km-re fekvő bangkoki kórházban kezelték Ashley-t, mielőtt olyan állapotba került, hogy visszatérhetett Skóciába, és a mai napig vérhigító tablettákat kell szednie az esetleges szövődmények megelőzése érdekében. Időközben nagy elszántsággal újra megtanult járni, sőt mostanra már futni is tud. Hamarosan maratont fut egy adománygyűjtő bajnokságon, amely eseménnyel a stroke betegség veszélyeire és kezelési módjaira szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. 

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top