Egészség

Elsírta magát a lány, mikor újra hallhatta halott barátja szívverését

Egy ember halála sokszor egy másik ember életét jelentheti. A gördeszkázás közben meghalt fiatal fiú szíve most egy másik férfi mellkasában dobog. A halott fiú családja újra hallhatta szerettük szívverését.

A Kaliforniában élő Mathieau Bergeron mindössze húszéves volt, amikor tavaly májusban halálos fejsérülést szenvedett, amikor elesett a gördeszkájával. Ebből a tragédiából végül egy igazi csoda bontakozott ki, mivel a fiatal férfi korábban rendelkezett arról, hogy szerveit halála esetén felhasználhatják az orvosok transzplantációra. A szintén Kaliforniában élő dr. Murray Alsip pedig kétségbeesetten várt már egy új szívre.

Az egykori életmentő és vízilabdázó szíve már olyan rossz állapotban volt, hogy megnehezítette Alsip mozgását, sokszor levegőt is alig tudott venne. A férfi tudta, hogy szívátültetésre van szüksége, a lehető leggyorsabban. „Fél lábbal már a sírban éreztem magát”, mielőtt Bergeron halála reménysugárként csillant volna fel előle.

„Amikor egy millió évvel ezelőtt diagnosztizálták a szívbetegségem, tudtam, hogy eljön a nap – mondta dr. Alsip a KGTV-nek. – De amikor eljött a nap, egy olyan érzés kerített hatalmába, amit nem tudok elmondani.”

A transzplantáció sikeres volt, Bergeron szíve most már dr. Alsip mellkasában dobog.

Az új szívvel élő férfi később a Lifesharing szervezet segítségével felvette a kapcsolatot a fiatal szervdonor családjával, először levélben kereste meg őket, majd személyesen is találkoztak.

„Ahogy olvastam a levelét, éreztem, az arra legérdemesebb ember kapta meg Mathieau szívét” – mondta  Jessica Wallach, Bergeron barátnője.

A család nemcsak találkozott dr. Alsippel, hanem egy sztetoszkóp segítségével meg is hallgathatták Bergeron szívverését.

„Mindig összehasonlítottuk, mert az enyém nem vert olyan erősen, mint az övé, és még mindig nagyon erős” – szipogta a lány mielőtt elsírta volna magát.

Bergeron édesanyja nem tudta elégszer megköszönni dr. Alsipnak, hogy beleegyezett, hogy találkozzon velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top