Egészség

Összeesett a tüdeje, de nem vette észre az orvos

A 28 éves tatabányai férfi annak köszönheti az életét, hogy bement a sürgősségire. Pedig sok eseteben a légmellet nem nehéz észrevenni.

Fájt a háta, és nehezen kapott levegőt, ezekkel a panaszokkal ment be a legközelebbi rendelőbe egy 28 éves tatabányai férfi. Az orvos ránézésre megállapította, hogy izomgyulladása van, felírt neki egy krémet és egy tablettát, majd hazaküldte.

Pedig a fiatalember valójában nagyon súlyos állapotban volt. Aznap este akkora fájdalmai voltak, hogy nem tudott aludni, ezért bement a sürgősségire. Ez volt a szerencséje ugyanis kilyukadt és összeesett a tüdeje, légmelle lett – számolt be a Tények.

Adriánnak csöveket vezettek be az oldalánál, hogy vákuum keletkezzen a tüdő körül, és ne legyen nagyobb baj. Ha továbbra is jók lesznek az eredményei, kiveszik a csöveket, és hamarosan hazamehet. De az is lehet, hogy meg kell műteni.

Egy igazságügyi orvosszakértő szerint bizonyos esetekben a légmellet egyszerű hallgatózással meg lehet állapítani, de vannak olyan esetek, amikor eleinte kevésbé hevesek a tünetek, csak később válnak súlyossá.

A fiatalember vékony testalkatú és fizikai munkát végez, a szakértő szerint ilyen adottságokkal könnyen kialakulhat a spontán légmell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top