Egészség

Meghalt az AIDS létezését tagadó nő, akinek korábban két gyermeke is belehalt a betegségbe

Egyikük sem érte meg a kétéves kort. A nő azonban továbbra is azt gondolta, hogy a betegség kitaláció.

Belehalt betegségébe egy HIV-fertőzött nő Oroszországban, aki nyíltan tagadta az AIDS létezését. Szofia Miakovszkaját akkor diagnosztizálták HIV-fertőzéssel, amikor első gyermekét várta. A baba a kétéves kort sem érte meg, második gyereke pedig egyéves kora előtt meghalt. Mindketten HIV-fertőzéssel születtek, de édesanyjuk nem engedte kezelni őket, hiszen nem hitt a betegségben. Ő maga végül május 21-én halt meg.

Oroszországban komoly problémát jelent, hogy sokan osztják a nő véleményét, vagyis hogy korunk egyik gyógyíthatatlan halálos betegsége kitaláció. A hatóságok gondatlanság vádjával viszik bíróságra azokat az szülőket, akik nem hajlandók kezeltetni gyermekeiket, de ilyenkor rendszerint már késő. A múlt hónapban egy olyan édesanya került bíróságra, akinek négy hónapos kisbabája halt meg egy olyan HIV-vel kapcsolatos szövődménybe, ami egyébként a megfelelő kezeléssel elkerülhető lett volna.

A hírek szerint az orosz egészségügyi minisztérium azt tervezi, hogy a jövőben megbírságolják azokat, akik a HIV-tagadást népszerűsítik. Azt remélik, ezzel sikerült majd visszafogni a tévképzetek terjedését.

(444.hu / Meduza)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top