Egészség

Rühesek lettek a betegek és az ápolók az egyik budapesti kórházban

A kórház vezetősége szerint már mindenkit meggyógyítottak.

Rühesek lettek a betegek és az ápolók is a Péterffy Sándor Utcai Kórházhoz tartozó Alsó erdősor utcai kórház krónikus belgyógyászati osztályán. A Tények riportja szerint az egyik beteg, egy idős néni hozzátartozója vette észre, hogy többen is vakaróznak a kórteremben, és apró, vörös kiütések borítják a testüket.

A kórház koordinátora, Gönczi Ágnes a csatornának azt mondta, összesen hat beteg lett rühes, azóta azonban ők és a nővérek is meggyógyultak már.

A fent említett idős hölgynél egyébként egy hónappal ezelőtt jelentkeztek a tünetek, de hetekig eltartott, mire kezelni kezdték. Hozzátartozója szerint az osztályon nem is hatan, hanem tízen fertőződtek meg. A kórház vezetősége ugyanakkor azt mondja, nála nem is rühesség jelentkezett, hanem valamilyen allergiás reakcióról van szó.

Januárban egy másik kórházzal kapcsolatban is felmerült, hogy az egyik osztályon rühesek lettek a betegek, akkor azonban a Szent Margit Kórház közleményben cáfolta a sajtóban megjelent híreket.

A Tények riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top