Egészség

Beleegyezés nélkül kioperálta betege petefészkeit, mert „útban voltak”

Az 58 éves Lucindának a műtét után is elviselhetetlen fájdalmai voltak. Családja szerint ezért vethetett véget az életének.

Lucinda Methuen-Campbell 2016 tavaszán emésztési és bélproblémákkal kereste fel a bristoli Spire Hospitalt. Az akkor 56 éves nő Anthony Dixon betege lett; azé a sebészé, aki már akkor is híres volt arról, hogy a Lucindáéhoz hasonló problémákat egy speciális műtéti eljárással, egy orvosi sérvháló segítségével kezeli.

Az asszony hosszas győzködés után állt rá a műtétre, ami során Dixon nemcsak a kért hálót helyezte fel Lucinda testébe, de egyúttal eltávolította az asszony petefészkeit is. Minderről a betegének csak néhány nappal a beavatkozás után szólt. Lucinda teljesen összeomlott. A BBC-nek korábban adott interjújában határozottan azt állította, a sebész tönkretette az életét.

Azt mondta, végül is szívességet tett nekem, mivel a korombeli nőknek úgy sincs szükségük a petefészkeikre” – idézte Anthony Dixont Lucinda, majd hozzátette, mikor arról faggatta a sebészt, mégis miért kellett eltávolítania a szerveit, az orvos csak annyit válaszolt neki, hogy „mert útban voltak.

Csakhogy hiába a speciális beavatkozás és a hosszas utókezelés, Lucinda állapota nem javult. Sőt! A tünetei és a fájdalom csak rosszabbodtak, míg végül 2018 januárjában Lucinda öngyilkos lett. Mielőtt felakasztotta volna magát, az 58 éves asszony búcsúlevelet hagyott fiának, egyetlen gyermekének, amiben elmondta, rettenetesen sajnálja, de képtelen tovább együtt élni ezzel a fájdalommal.

A család biztos abban, hogy Lucinda öngyilkosságához együtt vezettek az elviselhetetlen hasi fájdalmak, az elbaltázott műtét és a petefészkeinek beleegyezés nélküli eltávolítása. A család épp ezért beperelte az asszony kezelőorvosát, Anthony Dixont, akit a vizsgálat idejére két bristoli kórházban felfüggesztettek, és eltiltottak egy másik speciális eljárástól, a STARR-műtéttől.

Az ügyben a sebész korábban elmondta, noha az általa végzett beavatkozások jó része sikeres, előfordulhatnak esetek, mikor a műtét kudarcnak bizonyul. Hozzátette, az operációkat mindig jóhiszeműen végezte, azzal a céllal, hogy segítsen a betegein.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top