Egészség

Légy óvatos, ezek a napmérgezés tünetei!

Egy Tenerifén nyaraló nő részletesen leírta, hogyan kapott napmérgezést annak ellenére, hogy naptejet és napszemüveget is használt.

 A napmérgezés a leégés egy súlyosabb változata, amely hányással, lázzal, csípő, viszkető érzéssel és bőrkiütésekkel is járhat. Egy a Kanári-szigeteken nyaraló nő is ilyen tünetekkel fordult orvoshoz, de ezek mellett még szemei is annyira fájtak, és úgy megdagadt a szemkörnyéke, hogy attól félt, meg fog vakulni. 

fűtés, időjárás, hideg

A szakszerű orvosi kezelés után egy héttel később szerencsére már jobban érezte magát, azonban mindenkit arra figyelmeztet, hogy gondosan válassza ki a naptejét és a napszemüvegét, illetve magas fokú védelem mellett is csak óvatosan napozzon. Ő ugyanis hiába kente be magát többször is a nap folyamán, és viselt napszemüveget szemei védelmére, ezek az óvintézkedések sem mentették meg a napmérgezéstől. A bőrgyógyászok a nyaralószezonra mindenkinek magas faktorú naptej használatát és az UV-sugárzás elleni 100 százalékos védelmet nyújtó napszemüveg használatát javasolják. 

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top