Egészség

Ezért érdemes naponta joghurtot enned

Az alacsony zsírtartalmú táplálék reggeli előtti rendszeres fogyasztása sokat segíthet az egészségünkön.

A szakértők szerint a joghurt rendkívül jó a krónikus gyulladások, az asztma, a gyulladásos bélbetegségek, a túlsúly, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is.

Egy kutatás során önkénteseket kértek meg arra, hogy egy 900 kalóriás, kolbászos buciból és kalácsból álló reggeli előtt egyenek meg egy 225 grammos, alacsony zsírtartalmú joghurtot, mások rögtön a reggelit kapták. Előbbiek vérkeringésében kevesebb gyulladásra utaló jegyet találtak később, mint azokéban, akik nem kaptak joghurtot.

Dr. Ruisong Pei, a Wisconsin-Madison Egyetem élelmiszer-szakértőjének elmondása szerint az alacsony zsírtartalmú joghurt étkezés előtti fogyasztása nagyon is alkalmas az anyagcsere javítására és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésére. 

A Journal of Nutrition nevű lapban megjelent tanulmányban közölt új eredmények azt mutatják, hogy a joghurt enyhítheti a veszélyes gyulladást, és biztonságosabb, hosszú távú alternatív megoldást kínálhat  a krónikus fájdalomban szenvedő betegek számára egyes gyógyszerek mellett. Bár mindez reménykeltő, dr. Brad Bolling, az említett egyetem tanára szerint még több kutatásra van szükség ahhoz, hogy azonosítsák, mely vegyületek rendelkeznek gyulladáscsökkentő hatással a joghurtban.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top