nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Bezáratta a hivatal Gödöllő horrorpizzázóját – videó

Bezáratta a hivatal Gödöllő horrorpizzázóját – videó

Engedély nélkül működött, és lejárt szavatosságú alapanyagokat használt az a gödöllői pizzéria, amit egy közös ellenőrzés után azonnal be is zárattak a NAV és a Nébih munkatársai.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Április végén közös ellenőrzést tartottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a gödöllői Félix Pizza székhelyén, és egyből be is záratták a házhoz szállításban utazó vállalkozást.

Ennek több oka is volt: a NAV azt állapította meg, hogy a pizzázó a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emiatt több millió forintos mulasztási bírságra számíthat a pizzázó üzemeltetője, amit az üzlet nyilvántartása alapján szab majd ki a hatóság.

A Nébih is számos szabálytalanságot talált a gödöllői konyhán, ahol nem nyomon követhető, lejárt alapanyagokkal dolgoztak a pizzát készítő és kiszállító munkavállalók, akik a szükséges egészségügyi igazolásokkal sem rendelkeztek.

A konyhán alapvető higiéniás hiányosságokat fedezett fel a hivatal, például nem volt meleg víz, használt akkumulátorok, rossz hűtők és egyéb, konyhába nem való dolgok sorakoztak a piszkos padlón.

Megosztás Facebookon