Egészség

Felrobbant a mobil a veresegyházi fiú zsebében

Felrobbant a mobiltelefon egy veresegyházi fiatal zsebében, akinek bőrátültetésre volt szüksége a sérülés után. A telefont évekig nem használták, most vették elő újra.

Harmadfokú égési sérülést szenvedett az a veresegyházi fiú, akinek zsebében felrobbant a mobiltelefonja. Az eset az ivacsi horgásztónál történt hétvégén, a közeli pecások siettek a sokkos állapotba került fiú segítségre, mentővel szállították kórházba, és végül bőrátültetésre volt szüksége.

A Ripostnak a fiú apja elmondta, hogy a felrobbant készülék egy öt éve vásárolt, nem Samsung márkájú telefon volt, amit az utóbbi két évben egyáltalán nem használtak, viszont az elmúlt hetekben újra elővették.

Illusztráció – Forrás: Thinkstock

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint a régi, púpos akkumulátorok produkálhatnak hasonló jelenséget, de ezek a robbanások szerencsére igen ritkák, nem úgy a régi és elhasználódott akkumulátorok, amikkel nap, mint nap találkoznak a telefonszervizekben.

A fiú apja Facebookon kéri az embereket, hogy aki megtalálja a felrobbant telefon alkatrészeit, lépjen vele kapcsolatba, mert kártérítési pert fontolgat a készülék gyártója ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top