Egészség

Agytumora miatt beperelte a mobilcéget

A kilencvenes években agyában felfedezett tumor miatt követel kártérítést a Nokiától a férfi.

A 60 éves Neil Whitfieldnél akusztikus neurinomás daganatot találtak még az 1990-es évek végén. A férfi most azt állítja, hogy ezt egyértelműen az akkor megjelenő mobiltelefonok gyakori használata okozta, ezért beperelte a Nokiát.

A férfi munkája mindig is hosszú telefonbeszélgetéseket igényelt, ráadásul a headset megjelenéséig folyamatosan a fülére tapasztva telefonált, ami szerinte súlyos egészségügyi következményeket vont maga után. 2001-ben megműtötték, de sajnos egyik fülére süket maradt.

Whitfield 1 millió fontos (kb. 350 millió forint) kártérítést követel a cégtől, bár tudja, hogy kicsi az esélye megnyerni a pert.

„Tudom, hogy ez egy igazi Dávid-Góliát csata lesz. Előfordulhat, hogy elhúzódik, de nem adom fel. Ez a gyermekeim és a többi fiatal jövőjéről is szól, mindenütt.”

Shakeel Saeed sebész, aki Whitfield operációját végezte anno, elmondta, hogy a mobiltelefon esetleges veszélyeiről folytatott vita 20 éve van terítéken. A tudományos tanulmányok többnyire arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbb ember számára nem jelent veszélyt a telefon, de az orvos szerint „személyes szinten nem lehet kizárni a kockázatot a jelenlegi bizonyítékok alapján”.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top