Egészség

Netes fogyitabletta ölte meg a 21 éves nőt

Veszélyes fogyókúrás tablettákat sóztak rá a bulimiás nőre, belehalt.

A 21 éves Eloise Parrynek fogyasztószerként bemutatott, 2,4-dinitro-fenolt (DNP) adtak el a DrMuscle.com honlapján keresztül, melyet Kínában vásároltak. Az anyagot az első világháborúban a fegyverek gyártása során használták, valamint gyomirtóként és a fényképészetben előhívószerként alkalmazták. Fogyasztó hatására az 1930-as években jöttek rá, de azóta többször is betiltották veszélyes mellékhatásai miatt.

Szedése már igen kis mennyiségben is súlyos mérgezést okoz, ehhez képest Parry nyolc tablettát vett be. Mellékhatásai között szerepel a többszörös szervi elégtelenség, a hipotermia, émelygés, kóma, izommerevség, szívmegállás és a halál.

Parry egyre rosszabbul lett a szertől, barátainak súlyos izzadásról, lázról és izomfájdalomról panaszkodott, de mégsem bírt leállni a szedésével. A nőt végül kórházba kellett szállítani, ahol két szívmegállás után már nem tudtak segíteni rajta. 

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top