Egészség

Ápolót és traumatológust keresnek, de ápolókat és traumatológust rúgtak ki a hatvani kórházból

Kirúgtak két ápolónőt a hatvani kórházból, noha eddig is folyamatosan túlóráztak az ápolók. Egy traumatológusnak is mennie kellett, a hírek szerint nem szakmai, hanem politikai, illetve emberi okokból.

A traumáról két nővért, köztük engem, és egy orvost bocsátottak el, gazdasági okok miatt, ez áll a papíromon. Én nem foglalkoztam a politikával! Csak itt éltem le az életem. 36 év!” Ezt írta ki Facebook-oldalára az egyik ápolónő, akit nemrég rúgtak ki a hatvani Albert Schweitzer Kórházból. Neki négy éve lett volna még a nyugdíjig. Nehezen érthető, miért bocsátották el az ápolókat, mikor folyamatosan túlórában dolgoznak, a kórház honlapján ezért jelenleg is keresnek ápolókat.

Az ápolónők hullafáradtak, harminc-negyven ágyra vannak ketten. Egy 12 órás nappalos és egy 12 órás éjszakás műszak után elvileg egy rövidebb, úgynevezett alvós, majd ezt követően egy pihenőnapot kellene kapniuk, de ez utóbbira már hetek óta nem volt példa” – nyilatkozta a sztorit megíró Népszavának egy kórházi forrás.

Egy traumatológus orvost is kirúgtak, a lap forrásai szerint azért, mert nem adott látatlanban egészségügyi alkalmassági igazolást Tóth Csabának, a Heves megyei közgyűlés alelnökének. A politikus hétvégén egy külföldi autóversenyen akart elindulni, de nem vitt magával orvosi papírt, ezért odatelefonált a hatvani kórházba, hogy küldjenek neki egyet. Az ügyeletes traumatológus ezt megtagadta. Két nappal később kirúgták. A hatvani kórház honalapján egyébként traumatológust is keresnek, az állást már a mostani elbocsátás előtt meghirdették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top