Egészség

Hadat üzennének a britek a nedves törlőkendőnek

Ma már szinte minden háztartásban ott vannak, az ökoszisztémában azonban súlyos károkat okoznak.

Több tízezer csomag nedves törlőkendőt adnak el a briteknél évente, és hiába a figyelemfelkeltő kampányok, azok többsége még mindig a vécében végzi, súlyos károkat okozva ezzel az élővizek ökoszisztémájában.

A kendők többsége ugyanis poliészterből készül, és rengeteg vegyi anyagot tartalmaz. A csatornarendszerbe jutva ezek aztán komoly dugulásokat okozhatnak, nyilván sokan emlékeznek például a tavalyi gigantikus zsírszörnyre, amit a London alatti vezetékrendszerben találtak.

A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint a terveik része, hogy a az elkövetkezendő 25 évben betiltják a szigetországban a káros műanyag hulladékokat, köztük az olyan egyszer használatos termékeket, amilyen például a nedves törlőkendő. Emellett folyamatosan kötelezik a gyártókat arra, hogy minél pontosabban tüntessék fel a csomagoláson a termékek összetevőit, és azt, hogy hová lehet kidobni azokat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top