Egészség

Ez a nő öt éve nem tud pisilni

Folyamatos fájdalomban él

A 26 éves Rachel Ingram tökéletesen egészséges volt, mikor első gyermekét szülte hét éve, és még akkor sem volt semmi baja, amikor második gyermekét, a most öt éves Islát várta. A szülés után azonban minden megváltozott.

Rachel a kislány születése óta nem képes vizelni. Volt, hogy két órán keresztül üvöltött a fájdalomtól a wc-n, és a szülési fájásokhoz hasonló fájdalmai voltak. Amikor a kórházban megvizsgálták, kiderült, hogy két liter folyadék van a hólyagjában, amelyet egy katéterrel tudtak kivezetni. Kiderült, hogy egy Fowler-szindróma nevű, ritka betegségben szenved.

Fotó: Daily Mirror/Twitter

Rachel tünetei azóta is fennállnak, folyamatosan vérmérgezés fenyegeti, és a régi életvitelét teljesen fel kellett adnia. Minden reggel fájdalomcsillapítót, antibiotikumot és egy sor másik gyógyszert kap, majd ha fel bír kelni, a férje kisegíti a mosdóba, és lecsapolják a húgyhólyagja tartalmát.

A fiatal nő jelenleg egy különleges műtétre vár, amellyel egy csatornát hoznának létre a hólyagjából a köldöke irányába, és amellyel újra normális életet élhetne. A várólista nagyjából egyéves, de azt mondták, 20 000 font (kb. 7 millió forint) ellenében a lista elejére vehetnék. Amikor felmerült, hogy pénzt gyűjtsenek, Rachel visszautasította az ötletet: „Az összes, hasonló bajban lévő betegnek ugyanilyen szüksége van a műtétre, miért lenne az én bajom nagyobb, mint az övék?” – mondja.  

(via Daily Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top