Egészség

Már felajánlották a szerveit átültetésre, mikor a 13 éves fiú magához tért a kómából

Az orvosokat is meglepte Trenton javulása, akiről a balesete után azt feltételezték, sosem lesz normális agyműködése.

Ehhez képest, mikor magához tért a több hétig tartó kómából, a 13 éves amerikai fiú, Trenton McKinley egész mondatokban beszélt, sőt arra is emlékezett, hogy balesete volt. „Emlékszem, hogy kirepültem a kisteherautóból. Arra is, hogy betonra esek, és hogy a kocsi ezután rám zuhan. De másra nem” – nyilatkozta a Fox10 amerikai hírcsatornának a fiú.

Trenton a baleset napján a család egyik barátjával tartott hazafelé a barát kisteherautójával. Mikor egy másik autó beléjük rohant, a teherautó felborult. Trenton koponyája azután sérült meg életveszélyesen, hogy kiesett a roncsból, amely nem sokkal később visszazuhant rá. Édesanyja, Jennifer Reidl elmondása szerint Trenton koponyája hét helyen eltört a baleset miatt.

trenton agysérülés kóma felépülés

Kép forrása: Facebook

„Az orvosok kezdettől fogva nem biztattak minket semmivel. Azt mondták, ha szerencsénk van, Trenton egy idő után magához tér a kómából, de nem lesz olyan, mint a baleset előtt” – idézi fel a balesetet követő nehéz napokat az anya, majd hozzáteszi, azt is megtudták az orvosok, hogy a fiuk agya legalább 15 percig nem kapott elég oxigént.

„Elhitették velünk, hogy Trenton agyhalott, hogy nincs reményünk arra, hogy valaha is felgyógyul majd” – magyarázta Jennifer, miért egyezett bele, hogy az orvosok lekapcsolják fiát a gépekről, és miért ajánlották fel szerveit átültetésre.

Egy nappal azelőtt, hogy az orvosok lekapcsolták volna a fiút az őt életben tartó gépekről, Trenton váratlanul magához tért a kómából. „Magától lélegzett, és egész mondatokban beszélt” – emlékezett vissza Jennifer, aki szerint fiára még nagyon hosszú út vár ahhoz, hogy teljesen felépüljön. A New York Postnak elmondta, a gyereknek idegfájdalmai és rohamai vannak napi szinten.

Eddig három agyműtéte volt, és még egy műtétre mindenképpen szüksége lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top