Egészség

7 éven át mérgezte a mellimplantátum

A 39 éves nő éveken át kereste, mitől érzi rosszul magát, mire kiderült, hogy a szilikonmelle okozza a panaszait.

Stashia Raymer büszkén hagyta el a kórházat, mikor 2010-ben megnagyobbíttatta a melleit. Kálváriája pár hónappal a műtét után kezdődött, és egészen 7  éven át húzódott – sokáig senki sem sejtette, hogy az implantátumok állnak a háttérben.

Stashia először indokolatlanul hízni kezdett – hiába tartotta a diétáját és edzett rendszeresen. Ezt követően jöttek a fejfájások és az állandó gyomorégés, majd a reflux. Kislánya születése után pedig olyan volt, mintha egy éjszaka öregedett volna 10 évet: a szeme alatt táskák keletkeztek, a bőre kiszáradt, és csak úgy szaladtak rá a ráncok. 

„Mikor hízni kezdtem, az emberek azt mondták, elkényelmesedtem a házasság után. Az öregedést pedig mindenki azzal magyarázta, az anyaság miatt van. De én tudtam, hogy valami van a háttérben” – meséli a 39 éves nő.

Hiába ment számtalanszor orvoshoz, magyarázatot ők sem tudtak adni. Végül az interneten való kutatás után merült fel benne, hogy a szilikonmellei lehetnek a hibásak. Az öndiagnózis pedig bevált: kiderült, hogy a teste nem tudta befogadni az idegen anyagot, és éveken át harcolt ellene. Mikor pedig kiműttette azokat, mintha kicserélték volna.

„Hihetetlenül hosszú út volt, de végre szabadnak érzem magam” – vallja be Stashia, aki azóta igyekszik minél több nőhöz eljuttatni a történetét, és tudatosságra inteni a mellimplantátumokkal kapcsolatban

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top