Egészség

Majdnem életét vesztette egy tampon miatt a fiatal nő

Torokgyulladásra gyanakodtak az orvosok, amikor a fiatal brit nő fájó torokkal és magas lázzal jelentkezett a kórházban.

Kis híján életét vesztette egy 23 éves fiatal brit pincérnő, Brook Wilson. A tünetei egy sima torokgyulladásra hasonlítottak, ezért némi gyógyszerrel haza is küldték az orvosok. Ám pár nappal később állapota rosszabbodni kezdett, rendszeresen elájult, és leesett a vérnyomása is. 

Bekerült az intenzív osztályra, ahol antibiotikumokat kapott, de az orvosok napokig csak találgatták, hogy mi lehet a baja. Mígnem egy nővérben, aki húsz évvel ezelőtt szintén átélt hasonlót, felmerült a toxikus sokk szindróma gondolata.  Kiderült, hogy Wilson fertőzését egy közönséges tampon okozta, és emiatt rosszabbodik egyre az állapota. A nő most már jól van, de még hónapokkal az eset után is rémálmai voltak, ezért nem mert egyedül maradni a lakásában, hátha ismét elájul. Az orvosok szerint egy nagyon ritkán előforduló fertőzésről van szó, Wilson azonban a biztonság kedvéért felhagyott a tamponhasználattal. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top